sněhové pusinky
Potřebujeme:
4 bílky, 100 g pískového cukru, 75 g moučkového cukru, 15 g Solamylu (asi 3 středně navršené kávové lžičky)
Jak na to:
Z bílků ušleháme hodně pevný sníh a během šlehání přidáváme pískový cukr. Moučkový cukr prosijeme nebo dobře promícháme se Solamylem a lehce, už jen vařečkou vmícháme do sněhu.
Cukrářským sáčkem stříkáme různé tvary na plech vyložený pečícím papírem a sušíme v pootevřené horkovzdušné troubě na co nejnižší teplotu cca 8 - 11 hodin. Ochutnáme, jestli je chceme mít úplně suché nebo uvnitř trochu lepkavé. Záleží na chuti.
Cukroví uchováváme v papírové krabici v pokojové teplotě, protože při přenesení ze studena do tepla by nám navlhlo.