Nadýchané šlehání
13. 5. 2008
Chcete, aby vaše kuchyně voněla v neděli čerstvými dobrotami? Netoužíte se však od stolu odvalit s pocitem, že si nutně musíte dát šlofíka na vzpamatování? Volte šlehané těsto! Patří k těm snadněji stravitelným, aniž by při tom ztrácelo na chuti.
- Nejdůležitější je dobré vyšlehání vajec. Ve vodní lázni šleháme celá vejce spolu s cukrem na vodní lázni. Před došleháním přidáme 2 lžíce vody, abychom nahradili tekutinu odpařenou při nahřívání.
- Můžeme také vejce s cukrem nahřát v kastrůlku na 45 °C a poté vyšlehat.
- Heru rozehříváme pozvolna, aby se nepřepálila a nesmí být příliš horká, aby se těsto nespařilo.
Do těsta ji vléváme až nakonec, aby hmota neklesla na objemu. - Třešně a višně, které budeme používat jako náplň, obalíme v hrubé mouce, aby nepropadaly až na dno. Pokládáme je na povrch a ovoce se při pečení propadne do těsta jen částečně.
- Při krájení krémových moučníků namáčíme nůž do horké vody, aby se náplň nelepila a řezy byly hladké.
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář